- 300 gr. mantar
- 2 su bardağı süt
- 1 litre su
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak (Arzuya göre)
- Sıvı yağ ve tereyağı
- Tuz
- Karabiber (Üzeri için)
Mantarlar güzelce yıkanarak ince ince
kesilir. Sıvı yağ ile tencerede suyunu çekene kadar pişirilir. Başka bir tencerede
sıvı yağ ve biraz tereyağı konulur. Küp küp doğradığınız soğanlar ve isteğinize
göre bir diş sarımsak biraz kavrulur. Üzerine tepeleme 3 yemek kaşığı un
katılarak kavurma işlemine devam edilir. Sürekli karıştırarak 1 litre su ilave
edilir. Mantarları eklemeden önce soğanların ağza gelmemesi ve pürüzsüz bir
kıvam elde etmek için unlu karışım blender ile karıştırılır. Mantarlar ilave
edilerek 10-15 dakika kadar pişirilir. 2 bardak süt katılır ve tuz ayarlaması
da yapılarak çorbamız servise hazır hale gelir. Afiyet olsun.
Harika görünüyor emeğine sağlık cnm.
YanıtlaSilHarika görünüyor emeğine sağlık cnm.
YanıtlaSil