Sofralar
sevgiyle hazırlanınca, sevdiklerimizle lezzetleri keyifle paylaşınca güzel..
Vildan
Ablamızın güzel sofrasından mantı, közlenmiş kırmızı biber salatası ve kuru biber kavurmasından sonra şimdi de mercimek köftesinin tarifi var sırada..
Malzemeler:
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 4 su bardağı su
- 1 adet kuru soğan
- 5 adet yeşil soğan
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon (en az yarım çay kaşığı olarak isteğe göre)
- 2 kaşık salça
- Zeytinyağı
- 1 adet marul
Yapılışı:
Tencereye 4 su bardağı su
konulup, mercimek suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ocağın altı kapatılarak 1
su bardağı ince bulgur ilave edilip karıştırarak dinlenmeye bırakılır,
demlendirilir. Bir tavaya sıvı yağ konularak kuru soğanlar kavrulur. Salçada eklenerek
kavrulmuş soğanlar dinlenen mercimeğe katılır. Kalan malzemeler de eklenerek
elle güzelce yoğrulur. Şekil verilerek marulla servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder