Bu günde Filiz Ablamızın camının önüne
konuk oluyor ve kışın evinin içinde yetiştirdiği bitkilerden bahsetmek
istiyoruz. Her daim elinizin altında yetiştirdiğiniz tazecik bitkilerden
koparıp yemenin güzelliği de bir başka. Siz de evinizde saksılarda arzunuza göre
ürünler yetiştirebilir ve bunun keyfini yaşayabilirsiniz. Bu bitkileri kışın
evinizin içinde, yazın da balkonunuzda yetiştirebilirsiniz. Şifa kaynağı bu
bitkileri kendi elimizle yetiştirip, en taze haliyle gönül rahatlığıyla
tüketebiliriz. Bizim saksımızda nane, maydanoz, taze soğan, taze sarımsak ve
yazın balkonda başka bir saksıya dikmek için hazırlanmış biber fideleri
bulunuyor.
Nanenin
kokusu ayrı, lezzeti ayrı güzel. Taze taze koparıp evde yaptığımız limonataya
katınca harika olur. Salatalara katınca lezzet katar. Yapacağımız birçok yemeğe
katabileceğimiz naneyi dalından koparıp kullanabiliriz. Sonrasında tekrar filiz
salıp büyüyecektir. Nane yetiştirmesi kolay, nemi seven bir bitki. Fazla olan
kısmını da kurutarak saklayabiliriz.
Maydanoz,
mutfağımızda çok yerde kullandığımız bir bitki. Birçok yemekte ve salatalarda
kullandığımız gibi, birçok vitamini içinde barındıran maydanozu taze olarak
kopartıp sofralarımızda tüketebiliriz. Tohumdan ekebileceğiniz gibi fide
şeklinde de dikilebilir.
Taze Soğan,
taze taze de ne güzel olur. Arpacık soğan alıp, toprağa dikmeniz yeterli. Evde
çimlenmeye başlayan sağanları da hemen toprağa dikebilirsiniz. Kısa sürede
soğanlarınız yemeğe hazır hale gelecek.
Taze Sarımsak, bağışıklık sistemimiz için çok faydalı bir bitkidir. Sarımsağı dişlerine
ayırıp sivri kısmı yukarı bakacak şekilde toprağa ekebilirsiniz. Genelde kuru sarımsak
olarak tüketiriz. Saksımızda taze olarak da tüketme imkânımız olacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder