Sevdanın tarifiyle, Ailecek
sevdiğimiz klasik tatlardan ev yapımı hafif ve kolay pizzamız.. İster pazar
kahvaltılarında, isterseniz misafire ikram olarak yapılabilir...
Malzemeler:
4 adet hazır yufka,
1,5 su bardağı süt,
1,5 yemek kaşığı domates salçası,
1/2 çay bardağı sıvı yağ (ay çiçek
yağı),
bir miktar ince dilimlenmiş sucuk,
bir miktar sosis (isteğe göre salam),
2 adet sivri yeşil biber,
2 adet orta boy ince dilimlenmiş domates,
bir kase dolusu rendelenmiş kaşar peyniri,
4 adet dilimlenmiş mantar (isteğe göre),
üzerine bir miktar kekik...
Yapılışı:
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Yufkalar
tepsinin iç ölçüsünce bıçakla kenarlarından fazlalıklar alınarak kesilir. Aralarına
süt ve sıvıyağ karışımı 2-3 yemek kaşığı kadar serpilir. 4 kat bitince en üste
yufkanın kenarlarından aldığımız fazlalıklar kopartılarak dizilir. Süt ve yağ
karışımından kalan kısmına salça eklenir ve iyice karıştırılır. Yufkaların
üstüne eşit miktarda dökülerek kaşığın arka tarafıyla yedirilir. Rende kaşarın
birazı zemine serpilir. Daha sonra sucuk, salam, sosis, mantar (isteğe göre), sivri
biber, domatesler dizilir, kekik serpilir. Bu arada fırın 195-200 derecede 5-6
dakika ısıtılır, sonra pizza fırına verilir. 20-25 dakika sonra üzerindeki
malzemeler çok kızarmayacak şekilde kontrol edilerek pişirilir. Afiyet olsun.
Emeği geçenlerin ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederiz.
Sil