14 Mart 2017 Salı

EV YAPIMI YUFKALI PİZZA

Sevdanın tarifiyle, Ailecek sevdiğimiz klasik tatlardan ev yapımı hafif ve kolay pizzamız.. İster pazar kahvaltılarında, isterseniz misafire ikram olarak yapılabilir...
Malzemeler:
  • 4 adet hazır yufka,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ (ay çiçek yağı),
  •  bir miktar ince dilimlenmiş sucuk,
  •  bir miktar sosis (isteğe göre salam),
  •  2 adet sivri yeşil biber,
  •  2 adet orta boy ince dilimlenmiş domates,
  •  bir kase dolusu rendelenmiş kaşar peyniri,
  •  4 adet dilimlenmiş mantar (isteğe göre),
  •  üzerine bir miktar kekik...
    Yapılışı:
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Yufkalar tepsinin iç ölçüsünce bıçakla kenarlarından fazlalıklar alınarak kesilir. Aralarına süt ve sıvıyağ karışımı 2-3 yemek kaşığı kadar serpilir. 4 kat bitince en üste yufkanın kenarlarından aldığımız fazlalıklar kopartılarak dizilir. Süt ve yağ karışımından kalan kısmına  salça eklenir ve iyice karıştırılır. Yufkaların üstüne eşit miktarda dökülerek kaşığın arka tarafıyla yedirilir. Rende kaşarın birazı zemine serpilir. Daha sonra sucuk, salam, sosis, mantar (isteğe göre), sivri biber, domatesler dizilir, kekik serpilir. Bu arada fırın 195-200 derecede 5-6 dakika ısıtılır, sonra pizza fırına verilir. 20-25 dakika sonra üzerindeki malzemeler çok kızarmayacak şekilde kontrol edilerek pişirilir. Afiyet olsun.







2 yorum: