22 Mart 2017 Çarşamba

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER SALATASI VE KURU BİBER KAVURMASI

Bugünde Vildan Ablamızın güzel sofrasından mantı tarifinden sonra sırada ailede çok sevilen iki lezzet; kendine has güzel kokusuyla közlenmiş kırmızı biber salatası ve kuru biber kavurması.

Malzemeler:
  • 1 kg. közlenmiş biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 5 adet yeşil soğan
  • 1 tutam dereotu
     
    Sosu için;
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 adet limonun suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz


Yapılışı:
Mevsiminde taze olarak aldığımız kırmızı biberler 180 derece fırında önlü arkalı közlenerek kabukları soyulur ve buzdolabı poşetlerine konularak dondurucudaki yerini alır. Kışın da yazdan közleyip hazırladığımız kırmızı biberlerimiz akşamdan dondurucudan çıkartılıp buzdolabının üst rafına konulur. Sabah saldığı suyu süzülür. Daha sonra maydanoz, taze soğan ve dereotu kıyılarak eklenip karıştırılır. En son da sosu ilave edilir. Afiyet olsun.

KURU BİBER KAVURMASI





Malzemeler:
  • Kurutulmuş bir dizi biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
 
Yapılışı:
Yazdan kuruttuğumuz biberler yıkandıktan sonra tencerede haşlamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra altı kapatılır. Suyu süzülen biberlerin tohumları temizlenir.
Zeytinyağı konulmuş bir tavada kısık ateşte kavrulmaya başlanır. Biberler fazla kurutulmadan ateşten indirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biber dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder