Bugünde
Vildan Ablamızın güzel sofrasından mantı tarifinden sonra sırada ailede çok sevilen iki lezzet; kendine has
güzel kokusuyla közlenmiş kırmızı biber salatası ve kuru biber kavurması.
Malzemeler:
- 1 kg. közlenmiş biber
- 1 tutam maydanoz
- 5 adet yeşil soğan
- 1 tutam dereotuSosu için;
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- 1 adet limonun suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
Mevsiminde taze olarak aldığımız kırmızı biberler 180 derece
fırında önlü arkalı közlenerek kabukları soyulur ve buzdolabı poşetlerine konularak
dondurucudaki yerini alır. Kışın da yazdan közleyip hazırladığımız kırmızı biberlerimiz
akşamdan dondurucudan çıkartılıp buzdolabının üst rafına konulur. Sabah saldığı
suyu süzülür. Daha sonra maydanoz, taze soğan ve dereotu kıyılarak eklenip
karıştırılır. En son da sosu ilave edilir. Afiyet olsun.
KURU BİBER KAVURMASI
Malzemeler:
- Kurutulmuş bir dizi biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yoğurt
- Sarımsak
- Tuz
- Kırmızı pul biber
Yapılışı:
Yazdan kuruttuğumuz biberler yıkandıktan sonra tencerede
haşlamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra altı kapatılır. Suyu
süzülen biberlerin tohumları temizlenir.
Zeytinyağı konulmuş bir tavada kısık ateşte kavrulmaya başlanır.
Biberler fazla kurutulmadan ateşten indirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul
biber dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder