Sebzeleri
mevsiminde yemek alışkanlığı kazanmak bizlere ve çocuklarımıza iyi geliyor.
Baharın gelmesiyle kışın marketlerde her sebze bulunsa dahi alıp tüketmediğimiz
sebzelere kavuştuk. Kabak da bunlardan biri, lezzetli ve hemen hepimizin
sevdiği ama yağda kızartıldığı için sıklıkla tüketmeye korktuğumuz kabaklı
mücveri farklı bir yorumla, daha sağlıklı ve hafif bir tarifle yaptık, ailecek
çok sevdiğimiz lezzetler arasında yer aldı.. Sevda Ablamızın tarifiyle bahar
güzeli kabak mücver..
Malzemeler:
- 4 adet orta boy ve irilikte yeşil kabak,
- 1 adet orta kalınlıkta ve boyda havuç,
- 2 adet orta boy kırmızı biber,
- 1 adet yeşil köy biberi,
- 4 adet yumurta,
- 1/2 kase beyaz peynir (ben çoğunlukla yağsız lor kullanıyorum),
- 8-10 dal dereotu,
- 8 dal maydanoz,
- bir tutam taze nane (kuru nane de olur),
- karabiber, tuz, kırmızı pul biber,
- 1,5 tatlı kaşığı zeytinyağı,
- 2 çorba kaşığı un (ben tam buğday unu kullandım),
- 1/2 paket kabartma tozu,
- Rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)Yapılışı:
Kabaklar yıkanıp rendenin
kalın tarafıyla rendelenir. Temiz bir pamuklu bezin içinde suyu sıkılarak
kurutulur. Büyükçe bir kasede rende kabakların üstüne, rendelenmiş havuç, ince
doğranmış biberler, dereotu, maydanoz ve nane eklenerek karıştırılır. Üstüne yumurtalar, peynir,
zeytinyağı, un, kabartma tozu ve diğer baharatlar katılıp iyice karıştırılır.
Bu arada dikdörtgen borcam veya fırın
tepsisine yağlı kağıt serilir, fırın 195-200 derecede 10 dakika kadar ısıtılır.
Hazırlanan harç tepsiye eşit şekilde hafif bastırılarak yayılır. 35 dakika
pişirilir. Fırından alınıp üzerine rende kaşar serpilip, 10 dakika daha kaşarlar
kızarana kadar fırına konulur. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder