9 Mayıs 2017 Salı

ISPANAKLI KIR PİDESİ

Evde kendi yaptığınız fırından mis gibi kokularla, sıcacık çıkan pideler enfes olur doğrusu. Malzemelerini kendi isteğinize göre hazırlayarak, içinde ne olduğunu bilerek yemenin lezzeti bir başka. Bu tarifimizde ıspanak kullandım. Bunun nedeni de çocukların yemek olarak ıspanağı yemeye pek yanaşmamaları. Bu şekilde biraz da olsa yedirme imkânı oluyor. Ispanaklı kır pidesi tarifimiz..
Malzemeler:
  • 5 su bardağı un 
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ 
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
    İç Harcı:
  • 250-300 gr. kadar ıspanak (isteğinize göre malzeme kullanabilirsiniz)
  • Biraz peynir
    Yapılışı:
Tüm hamur malzemeleri bir kap içerisine katılıp güzelce yoğrularak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Hamurun üzeri örtülerek mayalanıp kabarana kadar yarım saat kadar bekletilir. Fırınınızı biraz ısıtıp, hamurun üzerini örtüp içerisine koyarsanız daha çabuk mayalanma sağlanır. Bu sırada ıspanaklar birkaç defa güzelce yıkanır. Sirkeli suda biraz bekletilir. Tekrar yıkanarak küçük küçük kesilir. Üzerine peynir eklenerek karıştırılır. Kullandığınız peynire göre tuz ayarlaması yapılır.    Mayalanan hamur bezelere ayrılır. Bu ölçülerle 8 adet pide oluyor. Bezeler oklava yardımıyla resimde görüldüğü gibi uzunlamasına açılarak malzeme ortasına konularak kenarlar birleştirilip kapatılır. Çok ince bir hamur açmıyoruz, biraz kalın olacak. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsi üzerine pidelerimiz yerleştirilir. 4 tanesi bir tepsiye sığıyor. 200 derece fırın içerisinde üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarınca sıcakken üzerine tereyağı sürülür, sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.



2 yorum:

  1. Ramazan ayına yaraşır pide zamanlama güzel oldu.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil