Evde kendi yaptığınız fırından mis
gibi kokularla, sıcacık çıkan pideler enfes olur doğrusu. Malzemelerini kendi
isteğinize göre hazırlayarak, içinde ne olduğunu bilerek yemenin lezzeti bir başka.
Bu tarifimizde ıspanak kullandım. Bunun nedeni de çocukların yemek olarak
ıspanağı yemeye pek yanaşmamaları. Bu şekilde biraz da olsa yedirme imkânı
oluyor. Ispanaklı kır pidesi tarifimiz..
Malzemeler:
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuzİç Harcı:
- 250-300 gr. kadar ıspanak (isteğinize göre malzeme kullanabilirsiniz)
- Biraz peynirYapılışı:
Tüm hamur malzemeleri bir kap içerisine katılıp güzelce yoğrularak yumuşak
kıvamlı bir hamur elde edilir. Hamurun üzeri örtülerek mayalanıp kabarana kadar
yarım saat kadar bekletilir. Fırınınızı biraz ısıtıp, hamurun üzerini örtüp
içerisine koyarsanız daha çabuk mayalanma sağlanır. Bu sırada ıspanaklar birkaç defa güzelce yıkanır. Sirkeli suda biraz bekletilir. Tekrar yıkanarak küçük küçük kesilir. Üzerine peynir eklenerek karıştırılır. Kullandığınız peynire göre tuz ayarlaması yapılır. Mayalanan hamur bezelere
ayrılır. Bu ölçülerle 8 adet pide oluyor. Bezeler oklava yardımıyla resimde
görüldüğü gibi uzunlamasına açılarak malzeme ortasına konularak kenarlar
birleştirilip kapatılır. Çok ince bir hamur açmıyoruz, biraz kalın olacak. Yağlı
kağıt serdiğimiz tepsi üzerine pidelerimiz yerleştirilir. 4 tanesi bir tepsiye
sığıyor. 200 derece fırın içerisinde üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarınca
sıcakken üzerine tereyağı sürülür, sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Ramazan ayına yaraşır pide zamanlama güzel oldu.Emeğinize sağlık.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil