Sıcacık bir çayın yanında afiyetle yenebilecek, misafirleriniz ve çocuklarınız için
hem lezzetli hem de çeşitli meyveler ile hazırlayabileceğiniz sağlıklı bir kek
tarifi. Okula giderken çocuklarınızın çantasına hazır gıdalar yerine kendi
ellerinizle yapıp koyabileceğiniz bir kek..
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım portakal
- Biraz kuru üzüm
- 3-4 adet kuru incirYapılışı:Yumurta ve şeker mikserle beyazlaşıncaya kadar iyice çırpılır. Yağ, süt, vanilya, portakalın suyu ve kabuğu da rendelenerek eklenir. Biraz daha çırpılarak, kabartma tozu ve un yavaş yavaş eklenir. Koyu boza kıvamına gelene kadar un eklenerek karıştırılır. Küp küp kestiğimiz incirler ve üzümler (dilediğiniz başka meyvelerde kullanılabilir) biraz unlanarak karışıma eklenir. Kaşık yardımıyla katılan meyveler azıcık karıştırılır. Kek kalıbı yağlanarak üzerine yapışmaması için un serpilir. Karışım kalıba dökülerek 160 derece fırında 45 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder