Ekşi mayalı tam buğday ekmeğinden sonra evde
yapabileceğimiz bir ekmek tarifi daha vermek istiyoruz. Eskişehir’de annemizin
sıklıkla yaptığı bir ekmek türüdür hamursuz. Afyon ve Kütahya’da da çok
yapılır. Buralarda farklı olarak üzerine yağ ve yoğurt karışımı sürülüp, çörek
otu ve susam dökülüyor.
Hamursuz denilmesinin nedeni mayasız olarak
yapılmasından kaynaklanıyor. Hemen hiç beklemeden de pişirebileceğiniz için, kahvaltı
öncesi kısa sürede hazırlayıp ailenize sıcacık ekmekler sunabilirsiniz.
Özellikle kahvaltılara çok güzel yakışan bir ekmektir. Annemizden öğrendiğimiz
şekliyle hamursuz tarifi..
Malzemeler:
- 1 çay bardağı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket karbonat (1 tatlı kaşığı)
- 6 su bardağı un
- Su
- TuzYapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılarak çok yumuşak olmayan bir hamur elde edilir.
Fırın tepsisine un serpilerek hamur konulur ve üzerine elimizle bastırılarak
yayılır. Hamura çatalla delikler açılır. 30 dakika kadar 170 derece fırında
üzeri kontrol edilerek pişirilir. Afiyet olsun.
Harika lezzet
YanıtlaSilÖzlüyoruz bu lezzeti
YanıtlaSilHarika oluyor
YanıtlaSil