
- 250 gr. Kuru incir
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 2,5 su bardağı sıcak su
- Az tuz (tatlılarda da lezzeti artırmak için çok az tuz kullanabilirsiniz)Üzeri için;
- Ceviz içi (bu tarifte 10 adet ceviz kullandık)
- Hindistan cevizi (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Kuru
incirler yıkanarak, yumuşaması için suda 15-20 dakika bekletilir. Sonra ufak
parçalar halinde doğranarak, altı geniş tencere veya tavada yağ ile hafif pembe
olana kadar kavrulur. 1 çay bardağı şeker eklenerek kavurma işlemine devam
edilir. Çok az tuz eklenip, kaynamış su ilave edilerek 20 dakika kadar
pişirilir. 15 dakika kapağı açık bir şekilde bekletildikten sonra üzeri için
cevizleri ilave edip, hindistan cevizi ile süslenir. İster ılık, ister dondurma
eşliğinde servis yapılabilir. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder