13 Nisan 2017 Perşembe

HARDALLI, TAVUKLU, ŞEHRİYELİ SALATA

İçinde farklı tatları bir araya getiren tavuklu salatalardan güzel bir lezzet. Tuğçe’nin tarifiyle hardallı, tavuklu, şehriyeli salata..
Malzemeler:
  • 2 parça tavuk göğsü (600 gr.kadar)
  • ½ su bardağı tel şehriye
  • Yarım demet dereotu
  • 4 adet yeşil soğan
  • Salatalık turşusu
  • 2 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 1,5 yemek kaşığı mayonez
  • Zeytinyağı
  • Tuz
     
    Yapılışı:
Tavuk göğsü iyice haşlanarak didilir. Tel şehriyeler 5 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulup, ¾ su bardağı sıcak su ile biraz tuz katılarak pişirilir. Tüm malzemeler karıştırılır. 1 gece buzdolabına bekletilirse sosunu iyice çekerek daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

2 yorum: