29 Mart 2017 Çarşamba

UN HELVASI

Mübarek üç aylara bugün başlıyoruz. Biz de bu mübarek günlerde komşularımıza, yakınlarımıza dağıtmak üzere hazırlanan un helvası ve kandil simidi tariflerini paylaşmak istedik. Serpil Ablamızın tarifiyle un helvası..Üç aylarınız ve yarın gece ihya edilecek olan Regaip Kandiliniz mübarek olsun.
Malzemeler:
  • 2 bardak un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
     
    Şerbeti için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Bir tavanın içine sıvı yağı ve tereyağını koyup köpürene kadar eritin. Köpüren yağın içine un ilave edip 15 dk. boyunca tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Bu arada şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Şeker ve su kaynayınca (toplamda 20 dk. kadar) kavurduğumuz un helvasının içine suyu yavaş yavaş ilave edip karıştırmaya devam edin. Un helvası suyunu çektikten sonra 5 dk. daha kavurmaya devam edin. Un helvasını ocaktan alıp, servis tabağına kaşık yardımıyla veya dondurma kaşığı ile koyup servis edin. İsteğe bağlı ceviz veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder