Mübarek üç aylara bugün başlıyoruz. Biz
de bu mübarek günlerde komşularımıza, yakınlarımıza dağıtmak üzere hazırlanan
un helvası ve kandil simidi tariflerini paylaşmak istedik. Serpil Ablamızın tarifiyle un helvası..Üç aylarınız ve yarın
gece ihya edilecek olan Regaip Kandiliniz mübarek olsun.
Malzemeler:
- 2 bardak un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağıŞerbeti için;
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Bir tavanın içine sıvı yağı ve
tereyağını koyup köpürene kadar eritin. Köpüren yağın içine un ilave edip 15 dk.
boyunca tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Bu arada şeker ve suyu
bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Şeker ve su kaynayınca (toplamda 20 dk. kadar)
kavurduğumuz un helvasının içine suyu yavaş yavaş ilave edip karıştırmaya devam
edin. Un helvası suyunu çektikten sonra 5 dk. daha kavurmaya devam edin. Un helvasını
ocaktan alıp, servis tabağına kaşık yardımıyla veya dondurma kaşığı ile koyup
servis edin. İsteğe bağlı ceviz veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder