17 Mart 2017 Cuma

PEYNİRLİ MAYDANOZLU DEREOTLU KEK


Kekin pratikliği ve tuzluların çok güzel bir birleşimi. Sevdanın tarifiyle, çayınızın yanında keyifli bir lezzet olarak yiyebileceğiniz sağlıklı ve besleyici bir kek, bizim ailede en sevilenlerden..
Malzemeler:
  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta,
  • 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağ,
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı (arzuya göre zeytinyağı),
  • 1/2 kase yoğurt,
  • 1/2 kase süt,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1,5 çay kaşığı tuz (beyaz peyniriniz tuzlu ise 1 çay kaşığı tuz),
  • 4-5 dilim beyaz peynir,
  • 4-5 su bardağı un(kıvamını kontrol ederek ayarlanır),
  • 1 kase doğranmış dereotu-maydanoz karışımı,
  • biraz çörek otu ve susam
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki yumurtalar, yoğurt-süt karışımı, tereyağ-sıvıyağ karışımı iyice çırpılır. Un, kabartma tozu ve tuz katılır. Kek hamurundan biraz daha koyu kıvamlı bir hamur elde edilir, beyaz peynir iri iri parçalanır ve dereotu-maydanozla beraber katılır, Bu arada fırın 180 derecede 5-6 dakika ısıtılır. Hamur şöyle bir karıştırılıp yağlanmış kek kalıbına dökülür. Üzerine çörek otu ve susam serpilir, fırına verilir. 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir... Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder