Kekin
pratikliği ve tuzluların çok güzel bir birleşimi. Sevdanın tarifiyle, çayınızın
yanında keyifli bir lezzet olarak yiyebileceğiniz sağlıklı ve besleyici bir
kek, bizim ailede en sevilenlerden..
Malzemeler:
- 3 adet oda sıcaklığında yumurta,
- 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağ,
- 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı (arzuya göre zeytinyağı),
- 1/2 kase yoğurt,
- 1/2 kase süt,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1,5 çay kaşığı tuz (beyaz peyniriniz tuzlu ise 1 çay kaşığı tuz),
- 4-5 dilim beyaz peynir,
- 4-5 su bardağı un(kıvamını kontrol ederek ayarlanır),
- 1 kase doğranmış dereotu-maydanoz karışımı,
- biraz çörek otu ve susam
Yapılışı:
Oda
sıcaklığındaki yumurtalar, yoğurt-süt karışımı, tereyağ-sıvıyağ karışımı iyice
çırpılır. Un, kabartma tozu ve tuz katılır. Kek hamurundan biraz daha koyu
kıvamlı bir hamur elde edilir, beyaz peynir iri iri parçalanır ve
dereotu-maydanozla beraber katılır, Bu arada fırın 180 derecede 5-6 dakika
ısıtılır. Hamur şöyle bir karıştırılıp yağlanmış kek kalıbına dökülür. Üzerine
çörek otu ve susam serpilir, fırına verilir. 35-40 dakika üzeri kızarana kadar
pişirilir... Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder