Sade olarak, arasına bisküvi ile, üzerine çeşitli pudinglerle de
yapabileceğiniz, yanında dondurma
ile yiyebileceğiniz yapması kolay olan sütlü hafif bir tatlı, İrmik Tatlısı..
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 10 yemek kaşığı şeker (1 su bardağı şeker) (tatlı sevenler için 12 kaşık şeker)
- 10 yemek kaşığı irmik (1 su bardağı irmik)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Üzeri için tarçın, fındık, ceviz veya çikolata parçacıkları (isteğinize göre)Yapılışı:
Süt, şeker ve irmik bir
tencere içerisinde kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Islattığınız
bir cam tepsi, küçük kase ya da kalıplar içerisine irmik tatlısının yarısı
dökülür. Kalan tatlı içerisine 2 yemek kaşığı kakao katılarak iyice
karıştırılır. Kattığımız tatlının üzerine paylaştırılır. Yanında dondurma ile
servis edilebilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder