9 Mart 2017 Perşembe

MANTAR ÇORBASI








  • 300 gr. mantar
  • 2 su bardağı süt
  • 1 litre su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak (Arzuya göre)
  • Sıvı yağ ve tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber (Üzeri için)





 
Mantarlar güzelce yıkanarak ince ince kesilir. Sıvı yağ ile tencerede suyunu çekene kadar pişirilir. Başka bir tencerede sıvı yağ ve biraz tereyağı konulur. Küp küp doğradığınız soğanlar ve isteğinize göre bir diş sarımsak biraz kavrulur. Üzerine tepeleme 3 yemek kaşığı un katılarak kavurma işlemine devam edilir. Sürekli karıştırarak 1 litre su ilave edilir. Mantarları eklemeden önce soğanların ağza gelmemesi ve pürüzsüz bir kıvam elde etmek için unlu karışım blender ile karıştırılır. Mantarlar ilave edilerek 10-15 dakika kadar pişirilir. 2 bardak süt katılır ve tuz ayarlaması da yapılarak çorbamız servise hazır hale gelir. Afiyet olsun.





2 yorum: