28 Mart 2017 Salı

KURUTULMUŞ TAZE FASULYE KAVURMASI

Yazın kuruttuğumuz taze fasulyelerin ayrı bir lezzeti olur. Fasulyenin yemeği dışında ailemizde yumurta ile çok sevilen kavurması da yapılır. Kışın da bize farklı tatlar sunan kurutulmuş sebzelerden yapılan yemeklerden kuru biber kavurması ve dolmasından sonra şimdi de kurutulmuş taze fasulyelerden lezzetli bir kavurma tarifi..
Malzemeler:
  • 500 gr. kadar kurutulmuş taze fasulye
  • 1 soğan
  • 2 yumurta
  • Sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
Kurutulmuş taze fasulyeler 15-20 dakika kadar düdüklü tencerede haşlanır, suyu süzülür. Geniş bir tencerede soğanlar kavrulur ve üzerine 2 yumurta kırılır ve biraz kavrulur. (Yumurta fasulyenin üzerine katılırsa bulamaç gibi kötü bir görüntüsü oluyor) Üzerine fasulyeler, tuz, karabiber, pul biber eklenerek kısık ateşte birkaç dakika kavrulur. Afiyet olsun.


1 yorum: