Yazın kuruttuğumuz taze fasulyelerin
ayrı bir lezzeti olur. Fasulyenin yemeği dışında ailemizde yumurta ile çok
sevilen kavurması da yapılır. Kışın da bize farklı tatlar sunan kurutulmuş sebzelerden
yapılan yemeklerden kuru biber kavurması ve dolmasından sonra şimdi de
kurutulmuş taze fasulyelerden lezzetli bir kavurma tarifi..
Malzemeler:
- 500 gr. kadar kurutulmuş taze fasulye
- 1 soğan
- 2 yumurta
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
Kurutulmuş taze fasulyeler 15-20 dakika kadar düdüklü tencerede
haşlanır, suyu süzülür. Geniş bir tencerede soğanlar kavrulur ve üzerine 2
yumurta kırılır ve biraz kavrulur. (Yumurta fasulyenin üzerine katılırsa bulamaç
gibi kötü bir görüntüsü oluyor) Üzerine fasulyeler, tuz, karabiber, pul biber eklenerek
kısık ateşte birkaç dakika kavrulur. Afiyet olsun.
Emeğinize sağlık.
YanıtlaSil