24 Mart 2017 Cuma

KAĞITLI KEK

Annelerimiz bizi evde el emeğiyle ve sevgiyle yapılmış yemekler, pasta ve böreklerle büyüttüler, biz de çocuklarımızı hazır ve işlenmiş gıdalardan uzak tutalım. Çocukları hazır kek yemekten kurtarıp, hem birlikte mutfağa girerek keyifli ve eğlenceli hazırlanacak yapılışı kolay, yemesi zevkli Sevda Hanımdan kağıtlı kek tarifimiz...

Malzemeler:
  • 2 adet yumurta (oda ısısında),
  • 4 kahve fincanı toz şeker,
  • 1 kahve fincanı ayçiçek yağı,
  • 1 kahve fincanı oda sıcaklığında tereyağı,
  • 2 kahve fincanı yoğurt,
  • 2 kahve fincanı süt,
  • 8 kahve fincanı un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket şekerli vanilin,
  • 1/2 paket kakao,
  • bir miktar damla çikolata,
  • kağıt kek kalıpları (24-26 tane orta boy)


Yapılışı:
Önce yumurtalar ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Sonra diğer malzemeler (kakao  ve damla çikolata hariç) katılıp kek hamurundan az daha akışkan bir hamur olarak çırpılır. Kağıt kalıplar fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilip yarısına gelecek şekilde kek hamuru doldurulur, bir miktar hamur bırakılır içine kakao katılıp çırpılır. Daha önce koyduğumuz hamurların üzerine, kağıt kalıplara eşit miktarda paylaştırılır. Arzuya göre üstüne kakaolu hamur yerine damla çikolata veya kuru meyveler katılabilir. 170 derecede önceden 5 dakika ısıtılmış fırına verilir. 35 dakika pişmesi kontrol edilerek (kürdan batırılır ıslak çıkmıyorsa pişmiştir) pişirilir. Afiyet olsun..







2 yorum: