Tavuk
yemeklerinden, görseli ve lezzeti çok güzel bir yemek. Fırınlanmış yemeklerin
de ayrı bir tadı oluyor. Filiz ablamızın tarifiyle fırında kaşarlı mantarlı
tavuk..
Malzemeler:
- 2 parça tavuk göğsü
- 400 gr. mantar (1 paket)
- 1 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 su bardağı kaşar
- Sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı:
Soğan ve biberler yağda kavrulur.
Tavuklar kuşbaşı doğranıp ilave edilir ve suyunu çekene kadar kavrulur. Mantarlar
küçük küçük kesilerek eklenir. Domatesler de küp küp doğranarak katılır. Hepsi pişince
borcama dökülüp fırına sürülür. 20 dakika 175 derece fırında pişirilir. En son
olarak rendelenmiş kaşar ilave edilerek eriyinceye kadar pişirilir.
Çok güzel. Elinize emeğinize sağlık.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil