20 Nisan 2017 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI KURU BÖRÜLCE SALATASI

Sağlıklı, lezzetli bir salata. Öğün olarak da tüketilebilecek salatalardan biri. Tuğçe’nin tarifiyle zeytinyağlı kuru börülce salatası..
Malzemeler:
  • 2 su bardağı kuru börülce
  • Yarım demet yeşil soğan
  • Yarım demet dere otu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kase mısır
  • Turşu
  • Közlenmiş kırmızı biber
  • 2 adet limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı:
2 su bardağı börülce suda 2 saat bekletilir. Sonrasında 10 dakika düdüklü tencerede haşlanır. (pişmesi kontrol edilir börülcenin cinsine göre) Daha sonra yarım demet yeşil soğan, yarım demet dere otu, yarım demet maydanoz doğranır. Bir kase mısır, turşu ve kırmızı közlenmiş biber küp küp doğranır. 2 adet sıkılmış limon, zeytinyağı ve tuz eklenerek karıştırılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder