Sağlıklı, lezzetli bir salata. Öğün olarak
da tüketilebilecek salatalardan biri. Tuğçe’nin tarifiyle zeytinyağlı kuru
börülce salatası..
Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru börülce
- Yarım demet yeşil soğan
- Yarım demet dere otu
- Yarım demet maydanoz
- 1 kase mısır
- Turşu
- Közlenmiş kırmızı biber
- 2 adet limon
- Zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
2 su bardağı börülce suda 2 saat
bekletilir. Sonrasında 10 dakika düdüklü tencerede haşlanır. (pişmesi kontrol
edilir börülcenin cinsine göre) Daha sonra yarım demet yeşil soğan, yarım demet
dere otu, yarım demet maydanoz doğranır. Bir kase mısır, turşu ve kırmızı közlenmiş
biber küp küp doğranır. 2 adet sıkılmış limon, zeytinyağı ve tuz eklenerek
karıştırılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder