19 Nisan 2017 Çarşamba

AĞLAYAN KEK (AĞLAYAN PASTA)

Tarif defterlerinin olmazsa olmazıdır ağlayan kek. Misafirleriniz ve çocuklarınız tarafından görünümü ve lezzetiyle çok sevilen tariflerden biri. Vildan ablamızın tarifiyle ağlayan kek (ağlayan pasta)..
Malzemeler:
  • 3 fincan un
  • 3 fincan şeker
  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
     
    Üzeri için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket Çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt (çikolata sosu için)
  • 1 su bardağı süt (krem şanti için)
  • 1,5 su bardağı süt (keki ıslatmak için. Portakal-mandalina suyu ile de yapılarak güzel bir aroma elde edilebilir.)
     
    Yapılışı:
Bütün kek malzemeleri çırpılarak bir tepsiye dökülür. 160 derece fırında (kek pişirdiğiniz ayarda) 30 dakika kadar pişirilir. 1 bardak süt ile krem şanti çırpılıp dolaba konulup bekletilir. 1 paket çikolata sosu 2,5 su bardağı süt ile pişirilirek ara sıra karıştırarak soğumaya bırakılır.
Kek soğumaya yakın üzerine 1,5 bardak süt dökülerek ıslatılır ( portakal mandalina suyu da olabilir, güzel bir lezzeti oluyor.). Kek kesilerek soğumaya bırakılır.
Daha sonra kekin üzerine krem şanti sürülür. Onun da üzerine çikolata sosu dökülerek buzdolabında bir süre bekletilip servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder