Tarif defterlerinin olmazsa olmazıdır
ağlayan kek. Misafirleriniz ve çocuklarınız tarafından görünümü ve lezzetiyle çok
sevilen tariflerden biri. Vildan ablamızın tarifiyle ağlayan kek (ağlayan
pasta)..
Malzemeler:
- 3 fincan un
- 3 fincan şeker
- 4 yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 paket kakao
- 1 paket kabartma tozuÜzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 paket Çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt (çikolata sosu için)
- 1 su bardağı süt (krem şanti için)
- 1,5 su bardağı süt (keki ıslatmak için. Portakal-mandalina suyu ile de yapılarak güzel bir aroma elde edilebilir.)Yapılışı:
Bütün kek malzemeleri çırpılarak bir tepsiye dökülür. 160 derece fırında (kek
pişirdiğiniz ayarda) 30 dakika kadar pişirilir. 1 bardak süt ile krem şanti çırpılıp
dolaba konulup bekletilir. 1 paket çikolata sosu 2,5 su bardağı süt ile pişirilirek
ara sıra karıştırarak soğumaya bırakılır.
Kek soğumaya
yakın üzerine 1,5 bardak süt dökülerek ıslatılır ( portakal mandalina suyu da
olabilir, güzel bir lezzeti oluyor.). Kek kesilerek soğumaya bırakılır.
Daha sonra kekin
üzerine krem şanti sürülür. Onun da üzerine çikolata sosu dökülerek buzdolabında
bir süre bekletilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder