4 Nisan 2017 Salı

LAHANA SARMASI

Sarma işi biraz zahmetli olsa da herkesin en sevdiği yemekler arasındadır, yaprak sarması ve lahana sarması. Burada Vildan Ablamızın tarifiyle lahana sarmasını paylaşmak istedik.
Malzemeler:
  • Sarmalık lahana yaprakları 
  • 1 su bardağı pirinç
  • 250 gr. kıyma
  • 1 adet soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • Tuz, karabiber, pul biber
     
    Yapılışı:
Bütün lahana orta göbeğinden kesilerek yaprakları ayrılır. Büyük bir tencereye kaynayan su içerisine yapraklar 2 dakika kadar batırılıp çıkarılır. Yapraklar erimesine fırsat vermeden kevgir yardımıyla sudan çıkarılıp süzülür. Kıyma, pirinç, soğanlar küçük küçük kesilerek, maydanoz kıyılıp, salça, tuz, karabiber, pul biber ve sıvı yağı karıştırarak iç malzemeyi hazırlamış oluyoruz. Daha sonra lahana yapraklarını saracak büyüklükte hazırlayarak iç malzemeden bir parça koyarak uzun bir şekilde sarılır. Doğradığımız domates parçalarını tencerenin altına yerleştiririz. Üstüne sardığımız sarmaları yerleştiririz. Sarma işlemi bittiğinde sarmaların üzerine zeytinyağı gezdiririz. Üstüne bir tabak kapatarak kısık ateşte beş dakika kadar su koymadan pişirilir. Daha sonra sarmaların hizasına kadar kaynamış su konularak sarma kısık ateşte yarım saat pişirilir. Afiyetle yemeğe hazır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder