Sarma işi biraz zahmetli olsa da herkesin en
sevdiği yemekler arasındadır, yaprak sarması ve lahana sarması. Burada Vildan
Ablamızın tarifiyle lahana sarmasını paylaşmak istedik.
Malzemeler:
- Sarmalık lahana yaprakları
- 1 su bardağı pirinç
- 250 gr. kıyma
- 1 adet soğan
- Bir tutam maydanoz
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet domates
- Tuz, karabiber, pul biberYapılışı:
Bütün lahana orta göbeğinden kesilerek yaprakları ayrılır. Büyük bir
tencereye kaynayan su içerisine yapraklar 2 dakika kadar batırılıp çıkarılır.
Yapraklar erimesine fırsat vermeden kevgir yardımıyla sudan çıkarılıp süzülür. Kıyma,
pirinç, soğanlar küçük küçük kesilerek, maydanoz kıyılıp, salça, tuz,
karabiber, pul biber ve sıvı yağı karıştırarak iç malzemeyi hazırlamış
oluyoruz. Daha sonra lahana yapraklarını saracak büyüklükte hazırlayarak iç
malzemeden bir parça koyarak uzun bir şekilde sarılır. Doğradığımız domates
parçalarını tencerenin altına yerleştiririz. Üstüne sardığımız sarmaları
yerleştiririz. Sarma işlemi bittiğinde sarmaların üzerine zeytinyağı gezdiririz.
Üstüne bir tabak kapatarak kısık ateşte beş dakika kadar su koymadan pişirilir.
Daha sonra sarmaların hizasına kadar kaynamış su konularak sarma kısık ateşte
yarım saat pişirilir. Afiyetle yemeğe hazır.






Hiç yorum yok:
Yorum Gönder