21 Nisan 2017 Cuma

TAVUKLU NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI

Pirinçler, tavuk ve nohutla birleşince de çok lezzetli olur. Pilavlar ve çorbalar için dondurucuda her zaman haşlanmış nohudun bulunması mutfağımızda bize pratiklik sağlar. Zaman kısıtlı olduğunda ya da aniden gelen misafirlerimiz için de çok kısa sürede yemeğini yapmak mümkün olur. Vildan ablamızın tarifiyle tavuklu nohutlu pirinç pilavı..
Malzemeler:
  • 1 su bardağı pirinç 
  • 2 adet tavuk but
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • tuz
  • bir adet kesme şeker
    Yapılışı:
    1 su bardağı pirinç sıcak suyla bir tatlı kaşığı tuz konularak ıslamaya bırakılır. Tavuk butları önceden pişirilir ve de kemiklerinden ayrılarak parçalanır. Yarım saat bekletilen pirinç bol suda yıkanır. Tereyağı tencerede erirken sıvı yağ konulur. Pirinçler ilave edilerek kısık ateşte pirinç kavrulur. Üzerine 1,5 su bardağı kaynar su ilave edilerek üzerine nohutlar eklenir. 1 kesme şeker ilave edilir. Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilip dinlenmeye bırakılır. Bir kase içerisine tavuklardan bir miktar konulur. Üzerine pilav da eklenip ters çevrilerek servis edilir. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder