Karnabaharların son zamanlarını
yaşadığımız bu günlerde fırında yapılış şekliyle sunmak istedik. Kokusundan
dolayı sevmeyenler için püf noktalarıyla, yumuşak kıvamıyla küçük çocuklar
içinde yemesi kolay fırında kıymalı karnabahar tarifimiz..
Malzemeler:
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 200 gram kadar kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı kadar domates salçası
- Yarım limon ya da bir dilim ekmek (haşlarken kokusunu önlemek için)
- tuz
- sıvı yağ
Yapılışı:
Karnabahar dallarına ayrıştırılıp yıkanarak tencere içerisine konulur. Kokusunu
engellemek için içerisine bir dilim ekmek ya da yarım limon konulur. Üzerini
örtecek kadar su konularak yumuşayıncaya kadar pişirilir. Karnabaharlar
pişerken diğer tarafta bir tavaya sıvı yağ katılarak kıymalar kavrulur. Üzerine
doğranan soğanlar, biberler ve sarımsak eklenerek biraz daha kavrulur. Salça da
koyulup karıştırılarak 1,5 su bardağı kadar sıcak su eklenir. Karnabaharlar cam
bir fırın tepsisine yerleştirilerek üzerine hazırlanan karışım dökülür. Önceden
ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yarım saat kadar pişirilir.
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:
Yorum Gönder