26 Nisan 2017 Çarşamba

FIRINDA KIYMALI KARNABAHAR

Karnabaharların son zamanlarını yaşadığımız bu günlerde fırında yapılış şekliyle sunmak istedik. Kokusundan dolayı sevmeyenler için püf noktalarıyla, yumuşak kıvamıyla küçük çocuklar içinde yemesi kolay fırında kıymalı karnabahar tarifimiz..
Malzemeler:
  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 200 gram kadar kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak 
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı kadar domates salçası
  • Yarım limon ya da bir dilim ekmek (haşlarken kokusunu önlemek için)
  • tuz
  • sıvı yağ
Yapılışı:
Karnabahar dallarına ayrıştırılıp yıkanarak tencere içerisine konulur. Kokusunu engellemek için içerisine bir dilim ekmek ya da yarım limon konulur. Üzerini örtecek kadar su konularak yumuşayıncaya kadar pişirilir. Karnabaharlar pişerken diğer tarafta bir tavaya sıvı yağ katılarak kıymalar kavrulur. Üzerine doğranan soğanlar, biberler ve sarımsak eklenerek biraz daha kavrulur. Salça da koyulup karıştırılarak 1,5 su bardağı kadar sıcak su eklenir. Karnabaharlar cam bir fırın tepsisine yerleştirilerek üzerine hazırlanan karışım dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yarım saat kadar pişirilir. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder