18 Nisan 2017 Salı

GALETA UNLU ÜÇ KABARTMA TOZLU POĞAÇA

Galeta unu ile yapılan poğaça tariflerinden farklı olarak Tuğçe’nin yapımıyla pekmezli suya batırılarak daha hoş bir görüntüsü oluyor. Pofidik lezzetiyle galeta unlu üç kabartma tozlu poğaça..
Malzemeler:
  • 4-5 su bardağı un
  • 3 adet kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
     
    İç Malzemesi:
  • 1 kase lor peyniri (isteğinize göre farklı iç malzemesi kullanılabilir)
  • 1 tutam maydanoz
     
    Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı galeta unu
     
    Yapılışı:
Hamur malzemelerinin tümü karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurdan küçük bezeler yapılarak içine hazırladığımız peynir-maydanoz karışımı konulur ve elimizle yuvarlanır. Önce pekmezli suya sonra galeta ununa batırılarak 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

1 yorum: