Galeta unu ile yapılan poğaça
tariflerinden farklı olarak Tuğçe’nin yapımıyla pekmezli suya batırılarak daha
hoş bir görüntüsü oluyor. Pofidik lezzetiyle galeta unlu üç kabartma tozlu
poğaça..
Malzemeler:
- 4-5 su bardağı un
- 3 adet kabartma tozu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuzİç Malzemesi:
- 1 kase lor peyniri (isteğinize göre farklı iç malzemesi kullanılabilir)
- 1 tutam maydanozÜzeri için:
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 su bardağı galeta unuYapılışı:
Hamur malzemelerinin tümü karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur
elde edilir. Hamurdan küçük bezeler yapılarak içine hazırladığımız
peynir-maydanoz karışımı konulur ve elimizle yuvarlanır. Önce pekmezli suya
sonra galeta ununa batırılarak 180 derece fırında üzeri kızarana kadar
pişirilir. Afiyet olsun.
Yapımı pratik ve güzel emeğinize saglik
YanıtlaSil