3 Nisan 2017 Pazartesi

FIRINDA KAŞARLI MANTARLI TAVUK

Tavuk yemeklerinden, görseli ve lezzeti çok güzel bir yemek. Fırınlanmış yemeklerin de ayrı bir tadı oluyor. Filiz ablamızın tarifiyle fırında kaşarlı mantarlı tavuk..
 
Malzemeler:
  • 2 parça tavuk göğsü
  • 400 gr. mantar (1 paket)
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 su bardağı kaşar
  • Sıvı yağ
  • Tuz
 
Yapılışı:
Soğan ve biberler yağda kavrulur. Tavuklar kuşbaşı doğranıp ilave edilir ve suyunu çekene kadar kavrulur. Mantarlar küçük küçük kesilerek eklenir. Domatesler de küp küp doğranarak katılır. Hepsi pişince borcama dökülüp fırına sürülür. 20 dakika 175 derece fırında pişirilir. En son olarak rendelenmiş kaşar ilave edilerek eriyinceye kadar pişirilir.


2 yorum: