23 Mayıs 2017 Salı

PORTAKALLI ANNE KURABİYESİ

Portakal aromasının verdiği güzel lezzet ile ağzınızda yumuşacık yenilen kurabiyeler. Sadece tereyağı ile yapıldığında ağızda parçalanarak dağılan kurabiyeler oluşuyor. Burada sıvı yağa az da tereyağı ekleyerek denedim, arzu ettiğim kıvamda çok lezzetli içi yumuşak kurabiyeler oldu. Üzerinde şekerlerle çok hoş bir görüntüsü olan portakallı anne kurabiyesi..
Malzemeler:
  • 3,5 su bardağı un 
  • 1 adet portakal
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı şeker (hamuru için)
  • Kase içerisinde biraz şeker (üzeri için)
     
    Yapılışı:
1 adet portakal güzelce yıkanarak suyu sıkılır ve kabukları ince olacak şekilde rendelenir. Tereyağı önceden çıkarılarak oda ısısına gelmesi sağlanır. Tüm hamur için gerekli malzemeler kabımızda karıştırılarak güzelce yoğrulur. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Bu ölçülerle 20 adet kurabiye oluyor. Kurabiyelerimizi bir kase içerisine koyduğumuz biraz şeker içerisine batırıp tepsimize diziyoruz. 170 derece fırında üzeri biraz kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder