Portakal aromasının verdiği güzel
lezzet ile ağzınızda yumuşacık yenilen kurabiyeler. Sadece tereyağı ile
yapıldığında ağızda parçalanarak dağılan kurabiyeler oluşuyor. Burada sıvı yağa
az da tereyağı ekleyerek denedim, arzu ettiğim kıvamda çok lezzetli içi yumuşak
kurabiyeler oldu. Üzerinde şekerlerle çok hoş bir görüntüsü olan portakallı
anne kurabiyesi..
Malzemeler:
- 3,5 su bardağı un
- 1 adet portakal
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı şeker (hamuru için)
- Kase içerisinde biraz şeker (üzeri için)Yapılışı:
1 adet portakal güzelce yıkanarak suyu sıkılır ve kabukları ince olacak
şekilde rendelenir. Tereyağı önceden çıkarılarak oda ısısına gelmesi sağlanır.
Tüm hamur için gerekli malzemeler kabımızda karıştırılarak güzelce yoğrulur.
Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Bu ölçülerle 20 adet kurabiye oluyor. Kurabiyelerimizi
bir kase içerisine koyduğumuz biraz şeker içerisine batırıp tepsimize
diziyoruz. 170 derece fırında üzeri biraz kızarana kadar pişirilir. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder