Yapımı kolay, hafif, lezzetli ve
sağlıklı bir salata tarifimiz var. Gün ikramlarında, yemek davetlerinde veya
diyet yapıyorsanız öğün olarak da tüketebileceğiniz bir salata. Sevda Ablamızın
tarifiyle kabak salatası..
Malzemeler:
- 4 adet orta boy kabak,
- 1 adet küçük havuç,
- Bir kaç dal dereotu,
- 5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt,
- 2 diş sarımsak,
- tuz,
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
- Süslemek için ceviz.Yapılışı:Kabaklar yıkanır, rendenin iri bölümüyle rendelenir. Havuçlar minik minik küp şeklinde doğranır. Tavaya zeytinyağı konulup orta hararetli ocakta kabaklar ve havuçlar suyunu salıp çekene kadar karıştıra karıştıra pişirilir. Suyunu çekince bir kaseye alınır oda ısısında soğuması için beklenir. Bir kasede süzme yoğurt içine sarımsaklar rendelenip tuz katılır. Soğuyan kabaklara dökülür, doğranmış dereotu da katılır güzelce karıştırılır. Üzerine yarım cevizlerle ve dereotu konularak süslenir. Afiyet olsun..
-
Çok güzel hafif tesekkurler
YanıtlaSil