Mercimeği genelde çorba olarak tüketiriz. Kütahya’da tosunum
adında çok sevilen bir böreği de yapılır. Mercimek ve bulgur ile de çok güzel
bir pilav ortaya çıkıyor. Denemeyenlere kesinlikle tavsiye ederiz.. Lezzetli
mercimekli bulgur pilavı..
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 adet soğan
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- 3 çay bardağı sıcak su
- TuzYapılışı:
Yaklaşık 1 litre kadar
sıcak su ile yeşil mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta
soğanlar küçük küçük kesilerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine bulgur
eklenerek biraz kavrulup, mercimekler ile karıştırılır. Üzerine 3 çay bardağı
sıcak su eklenir. Geniş bir tencerede hafif sulu kalana kadar pişirilir. (Afyonkarahisar’da
ağzı açık bir şekilde pişiriyorlar ve böylece üzerinde bir tabaka oluşuyor..) Sıcak
olarak servis edilir. Beklediğinde katılaşmaya başlıyor, sıcak bir şekilde
yenilince daha güzel oluyor. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder