2 Mayıs 2017 Salı

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

Mercimeği genelde çorba olarak tüketiriz. Kütahya’da tosunum adında çok sevilen bir böreği de yapılır. Mercimek ve bulgur ile de çok güzel bir pilav ortaya çıkıyor. Denemeyenlere kesinlikle tavsiye ederiz.. Lezzetli mercimekli bulgur pilavı..
Malzemeler:
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 adet soğan
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
     
    Yapılışı:
Yaklaşık 1 litre kadar sıcak su ile yeşil mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta soğanlar küçük küçük kesilerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine bulgur eklenerek biraz kavrulup, mercimekler ile karıştırılır. Üzerine 3 çay bardağı sıcak su eklenir. Geniş bir tencerede hafif sulu kalana kadar pişirilir. (Afyonkarahisar’da ağzı açık bir şekilde pişiriyorlar ve böylece üzerinde bir tabaka oluşuyor..) Sıcak olarak servis edilir. Beklediğinde katılaşmaya başlıyor, sıcak bir şekilde yenilince daha güzel oluyor. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder