3 Mayıs 2017 Çarşamba

GÜVEÇTE ETLİ KURU FASULYE

Kuru fasulye hepimizin en sevdiği yemekler arasındadır. Kuru fasulye deyince yanına da hemen pilav deriz, ne de güzel olur. Güveçte yapılınca da çok lezzetli oluyor doğrusu. Güveçte ağır ateşte birkaç saatte pişen et yemeklerinin de tadına doyum olmaz. İçinde kurutulmuş biberlerle güveçte etli kuru fasulye tarifimiz..
Malzemeler:
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 250 gr. kuşbaşı et
  • Kurutulmuş biber (arzunuza göre)
  • 1 adet soğan
  • sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
     
    Yapılışı:
2 su bardağı kuru fasulye akşamdan ıslatılır. Ertesi gün bir tencere içerisinde su ile 15 dakika kadar haşlanır. Güveçte pişeceği için iyice yumuşamayacak sadece diriliği gidecek. Kuşbaşı etlerimiz suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir. Ben burada dana eti kullandığım için düdüklüde 15 dakika kadar pişirdim. Kurutulmuş biberler sıcak su içerisinde 15 dakika kadar bekletilip ayıklanarak yıkanır. Güvece sıvı yağ konularak, kesilen soğanlar kavrulur. Üzerine bir yemek kaşığı et, salça ve biberlerde katılarak biraz karıştırılır. Kuru fasulyeler süzülüp güvecimize katılır. Üzerini örtecek kadar sıcak su eklenerek güvecin kapağı kapatılır. 1 saat kadar sonra mis gibi kuru fasulyemiz hazırdır. Pişme süresi kuru fasulyenin cinsine göre farklılık gösterebilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder