Kuru fasulye hepimizin en sevdiği yemekler arasındadır. Kuru
fasulye deyince yanına da hemen pilav deriz, ne de güzel olur. Güveçte
yapılınca da çok lezzetli oluyor doğrusu. Güveçte ağır ateşte birkaç saatte
pişen et yemeklerinin de tadına doyum olmaz. İçinde kurutulmuş biberlerle
güveçte etli kuru fasulye tarifimiz..
Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 250 gr. kuşbaşı et
- Kurutulmuş biber (arzunuza göre)
- 1 adet soğan
- sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- TuzYapılışı:
2 su bardağı kuru fasulye akşamdan ıslatılır. Ertesi gün bir tencere
içerisinde su ile 15 dakika kadar haşlanır. Güveçte pişeceği için iyice
yumuşamayacak sadece diriliği gidecek. Kuşbaşı etlerimiz suyunu çekip
yumuşayana kadar pişirilir. Ben burada dana eti kullandığım için düdüklüde 15
dakika kadar pişirdim. Kurutulmuş biberler sıcak su içerisinde 15 dakika kadar
bekletilip ayıklanarak yıkanır. Güvece sıvı yağ konularak, kesilen soğanlar
kavrulur. Üzerine bir yemek kaşığı et, salça ve biberlerde katılarak biraz
karıştırılır. Kuru fasulyeler süzülüp güvecimize katılır. Üzerini örtecek kadar
sıcak su eklenerek güvecin kapağı kapatılır. 1 saat kadar sonra mis gibi kuru
fasulyemiz hazırdır. Pişme süresi kuru fasulyenin cinsine göre farklılık
gösterebilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder