8 Haziran 2017 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI

Yemesi lezzetli, sağlığa faydaları saymakla bitmeyen sebzelerden deniz börülcesi, metabolizmayı hızlandırıp, tiroid hormonunu dengeleyen, tırnak ve saç gelişimine de katkı sağlayan bir bitkidir. Izgara et ve özellikle balık yenilirken yanında servis edilen deniz börülcesi salatası tarifini Sevda Ablamızın sunumuyla verelim..
                 Malzemeler:
  • 2 bağ deniz börülcesi,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • zeytinyağı,
  • limon.                      
                 Yapılışı:
                 Börülceler temizce yıkanır, 10-15 dakika suda bekletilir. Tencereye su konulur, kaynayınca börülceler 10-15 dakika haşlanır. Başka bir kapta soğuk su konulur. Buz atılır içine ve börülceler bu kaba alınır. Daha sonra üst ucundan tutulup iki parmağımızla aşağıya doğru sıyrılır. İçindeki kılçıklı kısmından soyularak ayrılır. Ayıklanan börülceler soğuyunca üzerine 1/2 çay bardağı zeytinyağ,1 limon suyu ve ince rendelenmiş ya da dövülmüş sarımsak sos olarak karıştırılıp dökülür. Deniz börülcesi tuz içeren bir bitki olduğu için haşlama suyuna ve salatasına tuz eklemiyoruz. Afiyet olsun...
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder