Yemesi lezzetli, sağlığa faydaları
saymakla bitmeyen sebzelerden deniz börülcesi, metabolizmayı hızlandırıp, tiroid
hormonunu dengeleyen, tırnak ve saç gelişimine de katkı sağlayan bir bitkidir. Izgara
et ve özellikle balık yenilirken yanında servis edilen deniz börülcesi salatası
tarifini Sevda Ablamızın sunumuyla verelim..
Malzemeler:
- 2 bağ deniz börülcesi,
- 3-4 diş sarımsak,
- zeytinyağı,
- limon.
Yapılışı:
Börülceler
temizce yıkanır, 10-15 dakika suda bekletilir. Tencereye su konulur, kaynayınca
börülceler 10-15 dakika haşlanır. Başka bir kapta soğuk su konulur. Buz atılır
içine ve börülceler bu kaba alınır. Daha sonra üst ucundan tutulup iki
parmağımızla aşağıya doğru sıyrılır. İçindeki kılçıklı kısmından soyularak
ayrılır. Ayıklanan börülceler soğuyunca üzerine 1/2 çay bardağı zeytinyağ,1
limon suyu ve ince rendelenmiş ya da dövülmüş sarımsak sos olarak karıştırılıp
dökülür. Deniz börülcesi tuz içeren bir bitki olduğu için haşlama suyuna ve
salatasına tuz eklemiyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder