Köfte genellikle küçük büyük herkesin
sevdiği yemeklerdendir. Türk mutfağında hemen her yörede çeşit çeşit köfte
tarifleri yapılır. Bu iftar tabağımızda midemizi yormayacak sağlıklı ve hafif
lezzetler bir arada. Tavuk köftelerimizin yanında tarifini daha sonra
vereceğimiz zeytinyağlı deniz börülcesi salatası, zeytinyağlı enginar, kısır,
karışık (istiridye ve kültür) mantar kavurması ve salatamız bulunuyor. Bizim
mutfakta yaptığımız ve severek yediğimiz hem hafif hem lezzetli Sevda
Ablamızdan tavuk köftesi tarifi paylaşalım...
Malzemeler:
- 500 gr. tavuk göğüsten kıyma,
- 1 küçük boy kuru soğan,
- biraz maydanoz,
- 1 dilim ekmek içi (bayat ekmek olacak ve önceden az bir su ile ıslatılacak),
- 1 adet yumurta,
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
- kekik, tuz, karabiber.
Yapılışı:
Tavuk
kıyma, rendelenmiş soğan (suyunu sıkıp atın acılık vermemesi için), diğer malzemeler
güzelce yoğurulur. Köfteleri dizeceğimiz tabak hafifçe zeytinyağı ile yağlanır.
Ele yapışmaması için bir tabağa az bir sıvı yağ konulup arada elimizi yağlayıp
yuvarlak ya da oval köfteler yapılır. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir. Yapışmayan
yüzeyli bir tavanın yüzeyi sıvı yağla az yağlanır. Isınınca köfteler dizilip
arkalı önlü ızgara olarak kızartılır. Yanında pilav, patates püresi veya
salatalar ve zeytinyağlılarla servis edilebilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder