Sahur vaktinde özellikle tüketilen bu cevizli
makarna çok lezzetli ve doyurucudur. Memleketimizde yapılan bu makarna, erişte
gibi hamurlar açılarak küçük kareler şeklinde kesilerek yapılır. Makarnanın
yapımına daha sonra değineceğiz. Şimdi gelelim cevizli ev yapımı makarna
tarifimize..
Malzemeler:
- Ev yapımı makarna(arzu ettiğiniz bir makarna çeşidi ile de yapabilirsiniz)
- Su
- TuzÜzeri için:
- Tereyağı
- Ceviz
Yapılışı:
Ev yapımı makarnanız yoksa başka bir
makarna çeşidi ile yapabilirsiniz. Ancak aynı lezzet olmaz tabi.. Makarnalarımız
bir tencere içerisinde biraz tuz eklediğimiz kaynayan suya konularak
yumuşayıncaya kadar pişirilir. Makarnaların üzerine su gezdirilerek bir süzgece
alınır. Cevizler çok ince olmayacak şekilde robottan geçirilir. Servis tepsisi
içerisine makarnanın önce yarısı dökülerek üzerine ceviz serpilir. Kalan yarısı
da eklenerek üzerine tekrar ceviz serpilir. Bir tava içine tereyağı konularak
kızdırılır. İyice ısınmış olan tereyağı makarnamızın üzerine gezdirilir. Sıcak
olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder