1 Haziran 2017 Perşembe

CEVİZLİ EV YAPIMI MAKARNA

Sahur vaktinde özellikle tüketilen bu cevizli makarna çok lezzetli ve doyurucudur. Memleketimizde yapılan bu makarna, erişte gibi hamurlar açılarak küçük kareler şeklinde kesilerek yapılır. Makarnanın yapımına daha sonra değineceğiz. Şimdi gelelim cevizli ev yapımı makarna tarifimize..
Malzemeler:
  • Ev yapımı makarna
    (arzu ettiğiniz bir makarna çeşidi ile de yapabilirsiniz)
  • Su
  • Tuz
    Üzeri için:
  • Tereyağı
  • Ceviz
Yapılışı:
Ev yapımı makarnanız yoksa başka bir makarna çeşidi ile yapabilirsiniz. Ancak aynı lezzet olmaz tabi.. Makarnalarımız bir tencere içerisinde biraz tuz eklediğimiz kaynayan suya konularak yumuşayıncaya kadar pişirilir. Makarnaların üzerine su gezdirilerek bir süzgece alınır. Cevizler çok ince olmayacak şekilde robottan geçirilir. Servis tepsisi içerisine makarnanın önce yarısı dökülerek üzerine ceviz serpilir. Kalan yarısı da eklenerek üzerine tekrar ceviz serpilir. Bir tava içine tereyağı konularak kızdırılır. İyice ısınmış olan tereyağı makarnamızın üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder