7 Temmuz 2017 Cuma

TAM ÖLÇÜLÜ MAYALI POĞAÇA

Tüm tariflerimizi mümkün olduğunca tam ölçüleriyle vermeye çalışıyoruz. Hiç bilmeyenlerin bile yapabilmesi, tarifin rahatlıkla anlaşılması için aşama aşama resimlerle de göstermeye gayret ediyoruz. Bugün de misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz tam ölçülü mayalı poğaça tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Malzemeler:
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üzeri için)
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Çörekotu veya susam (üzeri için)
    İç Harcı:
  • Peynir (Dilediğiniz iç malzeme olabilir)
  • Maydanoz
Yapılışı:
Yoğurma kabımız içerisine un katılıp ortası açılarak süt, yağ, yumurtanın beyazı, tuz, şeker ve maya da eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar güzelce yoğrulur. Sonrasında mayalanması için üzeri örtülerek yarım saat kadar (ortam sıcaklığına göre iki kat kadar büyüyüp kabarana kadar) bekletilir. Eğer aceleniz varsa fırın düşük ayarda birkaç dakika ısıtılıp içerisine hamurun üzeri örtülerek konulabilir.
Mayalanan hamurdan parçalar koparılarak elimizle yuvarlanıp biraz açılarak içine iç malzememizden konulur. Açılan yuvarlak hamur ikiye katlanarak kenarlarından bastırılır. Ben burada peynirli poğaça yaptım. Siz dilediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz.  Bu ölçülerle 16 adet poğaça elde ettim. Üzerlerine ayırdığımız yumurtanın sarısı sürülerek üzerine çörek otu veya susam serpilir. Poğaçalar yapılırken mayalanma ile oluşan kabarma söneceğinden ayrıca tepsi mayası da yapılması gerekmektedir.
Tepsideki poğaçalarımız tekrar kabardıktan sonra pişirme işlemine geçilir. 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder