Tüm tariflerimizi mümkün olduğunca tam
ölçüleriyle vermeye çalışıyoruz. Hiç bilmeyenlerin bile yapabilmesi, tarifin
rahatlıkla anlaşılması için aşama aşama resimlerle de göstermeye gayret
ediyoruz. Bugün de misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz tam ölçülü mayalı
poğaça tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Malzemeler:
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (sarısı üzeri için)
- 1 paket instant kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Çörekotu veya susam (üzeri için)İç Harcı:
- Peynir (Dilediğiniz iç malzeme olabilir)
- Maydanoz
Yapılışı:
Yoğurma kabımız içerisine un katılıp
ortası açılarak süt, yağ, yumurtanın beyazı, tuz, şeker ve maya da eklenerek ele
yapışmayan bir hamur elde edene kadar güzelce yoğrulur. Sonrasında mayalanması
için üzeri örtülerek yarım saat kadar (ortam sıcaklığına göre iki kat kadar
büyüyüp kabarana kadar) bekletilir. Eğer aceleniz varsa fırın düşük ayarda
birkaç dakika ısıtılıp içerisine hamurun üzeri örtülerek konulabilir.
Mayalanan hamurdan parçalar
koparılarak elimizle yuvarlanıp biraz açılarak içine iç malzememizden konulur. Açılan
yuvarlak hamur ikiye katlanarak kenarlarından bastırılır. Ben burada peynirli
poğaça yaptım. Siz dilediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Bu ölçülerle 16 adet poğaça elde ettim. Üzerlerine
ayırdığımız yumurtanın sarısı sürülerek üzerine çörek otu veya susam serpilir. Poğaçalar
yapılırken mayalanma ile oluşan kabarma söneceğinden ayrıca tepsi mayası da
yapılması gerekmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder