Vildan Hanımın mutfağından AilE ce çok sevilen tatlı Triliçe.
Malzemeler
Kek malzemeleri;
- 5 yumurta
- 10 yemek kaşığı şeker
- 10 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilyaKeki ıslatmak için;
- 1 litre süt
- 400 gr. krema
- 5 yemek kaşığı şekerKaramel için;
- Biraz tereyağı
- 200 gr. krema
- 5 yemek kaşığı şeker
Yumurta ve şeker mikserle çırpılıp, kalan
malzemelerde eklenerek elde edilen kek hamuru borcama dökülür. 160° fırının
içerisinde 25 dakika kadar pişirilir. Ilıdıktan sonra kek dilimlere kesilir. 1
litre süt, 400gr. krema ve 5 yemek kaşığı şeker karıştırılarak kekin üzerine
dökülür. Birkaç saat karışımı içerisine çekmesi için beklenir. Teflon tavaya
tereyağ konulur. Arkasından şeker karamelize oluncaya kadar karıştırılır.
Üzerine 200 gr. krema dökülerek akıcı bir kıvam elde edinceye kadar
karıştırılır. Tatlının üzerine dökülerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder