16 Şubat 2017 Perşembe

TRİLİÇE











      
Vildan Hanımın mutfağından Ailce çok sevilen tatlı Triliçe.


Malzemeler
Kek malzemeleri;
  • 5 yumurta
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 10 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
     
    Keki ıslatmak için;
  • 1 litre süt
  • 400 gr. krema
  • 5 yemek kaşığı şeker
     
    Karamel için;
  • Biraz tereyağı
  • 200 gr. krema
  • 5 yemek kaşığı şeker

       Yapılışı

      Yumurta ve şeker mikserle çırpılıp, kalan malzemelerde eklenerek elde edilen kek hamuru borcama dökülür. 160° fırının içerisinde 25 dakika kadar pişirilir. Ilıdıktan sonra kek dilimlere kesilir. 1 litre süt, 400gr. krema ve 5 yemek kaşığı şeker karıştırılarak kekin üzerine dökülür. Birkaç saat karışımı içerisine çekmesi için beklenir. Teflon tavaya tereyağ konulur. Arkasından şeker karamelize oluncaya kadar karıştırılır. Üzerine 200 gr. krema dökülerek akıcı bir kıvam elde edinceye kadar karıştırılır. Tatlının üzerine dökülerek servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder